Mijn inspiratie voor het ontwerpen van keukens

Als kind tekende ik al plattegronden en stond de wereld van het interieur centraal in mijn leven. Later werd het de gastronomie, zowel in Nederland als in Frankrijk. Het verlenen van service op hoog niveau als gepassioneerd gastheer was mijn streven. Zo ben ik altijd betrokken geweest bij een “Bourgondisch” leven.

De liefde voor koken, lunchen of dineren met mensen die deze momenten waardevol maken geeft een rijk gevoel. Een sociaal moment van de dag, lekker eten en bijkletsen. Waarschijnlijk begrijpt u al waar mijn passie voor keukens vandaan komt.

Het bedenken van keukenontwerpen in de breedste zin van het woord, en het adviseren hierin, is het leukste vak dat bestaat.  Met warmte en sfeer een optimaal kook en woonplezier creëren.

Ervaring

Inmiddels bestaat Makelaarinkeukens al weer 5 jaar. Een nog steeds is het inspirerend, sterker nog, onlangs heb ik de opleiding “binnenhuis architectuur” afgerond. Nog meer tools die ik toepas bij mijn dagelijkse werkzaamheden.

Er gebeurt dagelijks zoveel in de keuken en dat maakt het leven juist interessant. Voor de één een dagelijkse noodzaak, voor de ander pure hobby. Voor beide soorten keukens is het een uitdaging om creativiteit en functionaliteit samen te laten smelten tot een goed recept.

Door te spelen met lichtval, contrast en kleur, in combinatie met andere meubelen in huis, op zoek naar de harmonie in de woning. De keuken is het hart van uw huis.

Door mijn jarenlange (33 jaar) horeca-ervaringen, ook op gebied van efficiënt werken in professionele productiekeukens, is het gebruik maken van de totale ruimten/vloer-oppervlak de basis voor ieder ontwerp. In mijn gastronomie verleden  heb ik met regelmaat restaurantkeukens gereorganiseerd of vanaf tekening helemaal nieuw  ingericht.
De manier van koken (menu-samenstelling/restaurantformule) zoals het in een restaurant gebeurt is aan de basis niet anders dan het thuiskoken.

Kookplezier

Altijd op zoek naar de ergonomie in een keuken. Meerdere  werk- en afzetplekken, maar ook de routing in de keuken en het huis zelf zijn hiervoor belangrijk om mee te nemen in een ontwerp.

Na terugkomst in Nederland ben ik meerdere jaren als verkoopadviseur werkzaam geweest in Nederlands grootste keukenorganisatie. Heel inspirerend werk, omdat er geen keuken hetzelfde is en al zeker niet op de zelfde manier gebruikt wordt.

Het samenstellen van een effectief goed ingerichte keuken is iedere keer weer een uitdaging. Daarom is het hoofdstuk apparatuur heel erg belangrijk. Dit vergroot het kookplezier in alle opzichten. De juiste apparatuur die past bij de juiste kok of kokkin.

De gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe keuken als leidraad meenemen in het stappenplan om goed overwogen keuzes te maken.